1 2 3 4 5 6
Welkom bij VP&I
Wij staan voor kennis van waarde!

Ontwikkelingen van elektrische lampen

Hoewel er vanaf het begin van de 19e eeuw al elektrische gloeilampen waren uitgevonden, verbeterd en doorontwikkeld, wist Thomas Edison zijn langlevende lampen efficiënt op de markt te brengen door het realiseren van massaproductie voor zijn lampen en het aanleggen van een daarbij benodigd elektrisch netwerk.

Op 4 september 1882 introduceerde Edison zijn elektrische centrale “Pearl Street Station” in New York om zijn klanten van stroom te voorzien (The New-York Times, 5 September 1882, page 8 ). Voor zijn zaken deed hij veel aan onderzoek en ontwikkeling, en maakte hij gebruik van Intellectuele Eigendomsrechten zoals octrooien en van marketing en onderhandelingen met concurrenten, octrooihouders en geldschieters.

Elektrische gloeilampen worden nog steeds wereldwijd gebruikt, maar ze worden geleidelijk vervangen door energiezuinige verlichting. De laatste tijd wordt de kwaliteit van de verlichting verbeterd en nemen de productiekosten af. Daarbij worden er innovatieve oplossingen bedacht om de verlichting duurzamer, milieuvriendelijker, zuiniger en/of kleurrijker te maken. Het lijkt dat er momenteel een strijd aan de gang  is tussen spaarlampen, elektrodeloze inductielampen en LED lampen.

copyright 2004 - 2021 Vermeulen Patent & Intelligence | Disclaimer | Voorwaarden | Ontwerp en techniek door AlexIT